27 Şubat 2013 Çarşamba

SOFT DONDURMA MAKİNESİ ALMADAN MUTLAKA OKUYUN ,ALDATILMAYIN!!!!!!!

     Merhaba,
                 Bugün sizlerle paylaşmak istediğim konu,soft dondurma makineleri'nin üretim yerleri ve bu konuda tüketiciyi aldatıcı lansmanlar.Bu işi yapmaya karar verdikten sonra,araştırmaya başladınız,internetten bir çok firmaya ulaşacaksınız, her yaptığınız konuşmadan sonra konu ile ilgili bir çok detay içinde bulacaksınız kendinizi.İtalyan,Amerikan,Yerli ve Çin malı birçok makine ile karşılaşacaksınız.Bütçenize en uygun gelen ve içinize sinen,size en yakın gelen firmadan soft dondurma makinenizi alacaksınız.Bütçeniz uygunsa ve yoğun satış yapacağınız bir noktada iseniz İtalyan veya Amerkan malı tercih edeceksiniz.Yada daha düşük bütçeli bir başlangıç için Çin malı makine tercih edeceksiniz.Çin malı demek kötü makine demek değildir sadece fiyatları İtalyan ve Amerikan makinelerine göre çok uygun ve teknolojileri daha az gelişmiştir.
Piyasada Çin makinelerinin fiyatları 5000-18000 tl arasında değişirken, yoğun satışlar için kullanacağınız, İtalyan veya  Amerikan malı 3 musluklu büyük soft dondurma makineleri, 24.000 tl ile 90.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.Bu fiyatların altında lansmanla karşılaşırsanız mutlaka sorgulayın.

Peki ya İtalyan veya Amerikan malı diye aldığınız makine Çin malı çıkarsa?

Açıkça aldatılmak istemiyorsanız,firma ne kadar güven verirse versin ,ithalatçı veya distribütör firmadan mutlaka makinenin etiketini göstermesini isteyin.Makinenin arkasında olan etikette olan model isminin/numarasının makine ismi ile aynı olmasına dikkat edin.Eğer makinenin arkasında etiket yoksa yada farklı bir etiket konduğunu hissediyorsanız, mutlaka A-tr belgesini görmek isteyin.Türkiyede satılan her İtalyan ve Amerikan makinesinin resmi internet siteside mevcuttur.Örneğin www.gelmatic.com aşağıda etiketi bulunan Gel-matic marka italyan soft dondurma makinelerinin resmi internet sitesidir.Resmi sitelerinden makine model kontrollerini yapabilirsiniz.Bu konuda sizlerin duyarlılığı arttıkça, piyasadaki şeffaflık artacaktır.

Size bir İtalyan ve Çin makinesinin makinenin arkasında bulunan etiketin nasıl olması gerektiğini gösteren resimleri örnek olarak koyuyorum.A.TR belgesi ise
sadece Avrupadan gelen makinelere özel olarak
verilen serbest dolaşım belgesidir.Bu belge olmadan yurda makineyi sokamazsınız.Eğer etiket ile ilgili bir problem varsa bu belgeyi görmek sizin tüketici olarak hakkınızdır.











Sağdaki İtalyan sertifikasında model ismi EXCEL 100 Pm görünüyor.TürkiyedeDistribütör firmanın sitesinde baktığımızda
http://www.trio-max.com/index.php/excel-100.html ve italyadaki ana firmanın sitesine baktığımızda http://www.gelmatic.com/products/excel-100.html
bu makinenin İtalyan Gelmatic Soft dondurma makinesi Excel 100 modeli olduğuna emin oluyoruz.
Zaten soldaki sertifikada Made in China ibaresi çok açık.Kimsenin İtalyan makinesini Çin malı diye satacağını sanmıyorum:))
Sormak istediğiniz sorular olursa lütfen çekinmeden sorunuz.
Herkese bol dondurmalı günler dilerim..
0533 695 44 43
www.soft-dondurma.com

26 Şubat 2013 Salı

Soft dondurmayı neden seviyoruz?

www.soft-dondurma.com

      Dondurma temel gereksinimimiz olan bir ürün olmamasına rağmen, yaz kış tüketilen çok popüler bir ürün haline gelmiştir.Dondurmanın dünyada bu kadar çok sevilmesinin sebebi bilim adamları tarafından incelenmiş ve insanları mutlu ettiği tespit edilmiştir.Tüm dünyada dondurma satış rakamı 80 milyar eurodur. Aynı para ile 6 milyon araba satın alabilirsiniz.Dünyada pazar payının en büyük kısmını markalar oluşturmakta,dondurma üretiminin önemli bir kısmı endüstriyel makinelerde yapılmakta ve tüketiciye bu şekilde sunulmaktadır.


          Türkiyede de sektörün gelişmesi ile beraber, geleneksel yöntemlere göre,daha karlı,servis edilmesi kolay, sertlik derecesi daha düşük olan, soft dondurma kültürü gelişmiş ve bu ürün yediden  yetmişe her yaştan insanın 12 ay boyunca gönül rahatlığı ile tükettiği bir ürün haline gelmiştir.1900'lü senelerde kişi başına düşen tüketim miktarı senelik 0.3 litre iken, günümüzde bu rakam 4 lt civarındadır.Dünyada kişi başına tüketimi en yüksek olan ülke Yeni Zellanda olup, bu rakam 25 lt'dir.
           Hammade üreticilerinin(Aro, Banes,Özden, Danone  vb.)Türkiyede de Türk damak tadına ve alışkanlıklarına uygun hammaddeler üretmeleri ile beraber Türk halkı bu lezzeti çok sevmiş ve son 10 yılda ileri üretim tekniği sağlayan bu makinelerin kullanım alanları artmıştır.Yumuşak dondurma makinelerine olan  bu talep ,mevcut tüketim alışkanlıklarının da değişmesine sebep olmaktadır.
          
Herkese bol dondurmalı günler ve bol kazançlı bir sezon dilerim.
Makine seçimleriniz ve işleyiş ile ilgili merak ettiğiniz herşey için çekinmeden arayınız.

0533 695 44 43

22 Şubat 2013 Cuma

Soft Dondurma İşi Karlı mı?

www.trio-max.com 

Soft dondurma işi hakikaten karlı mı?sorusu bu işe girmek isteyen girişimcilerin en çok merak ettiği sorulardan.Bugünkü yazımda bu konudaki hem işletmecilik hemde satıştan gelen bilgilerimi sizinle paylaşmaya çalışacağım.2007 senesinde bir tatil köyünün eğlence yerini işletirken, aldığımız bir dondurma makinesi ile başlayan maceramız,bir çok noktada yer işleterek devam etti .Bu durum hem makineleri tanımamıza hemde bu işle ilgili bir çok detayı yaşayarak öğrenmemize neden oldu.Girişimci iken edindiğimiz tecrübeleri 2010 senesinden itibaren makine satışına yönlendirdik ve şu anda da dünyanın en büyük makine üreticilerinden bir tanesinin Türkiye ana distribütörüyüz.En önemlisi ve bilinmesi gereken şey şudur ki,soft dondurma makineleri bir ticari eşya değildir.Çok ciddi şekilde satış sonrası destek gerektiren,alan kişinin kazançlı bir sezon geçirmesi için çözüm önerileri sunulması gereken bir işbirliği sürecidir.Bu blog sayfasını hazırlarken amacım bu işi yapmak isteyen girişimcilere veya işletme sahiplerine farklı bir bakış açısı kazandırmak.
Ve işte başlıyoruz....

4000 yıllık geçmişe sahip olan dondurma,1900'lü yılların başlarından itibaren endüstrileşerek ,her sene büyüyen bir sektör haline gelmiştir.1900 'lü yılların ortasında ülkemize de soft dondurma makinelerinin ,fast food zincirleriyle gelişi ile beraber Türk halkıda bu tadı benimsemeye başlamış ve birçok işletme bu tadı müşterilerine sunmaya başlamıştır.

Şu an dünya üzerinde yaklaşık 2.500.000 civarında makine olduğu tahmin edilmektedir.Türkiyede ise bu sayı 3000 civarındadır.

Sektör her geçen sene büyümekle birlikte,500 civarında makine el değiştirmekte, hurda olmakta veya atıl kalmaktadır.%800 civarında kar edebileceğiniz bir işten sözediyorsak işte dikkat etmeniz gereken şeyler.

1-Makineyi işleteceğiniz noktadaki potansiyeli iyi belirlemek.(Yoğun olacağınız saattlerin tespiti)

2-Makineyi konumlandıracağınız noktayı belirlemek.

3-Makineyi koyacağınız noktada gölgelendirme yapıp yapamayacağınızı tespit etmek.

4-Makinenizi koyacağınız zeminin düzgünlüğü ve dış mekanda kullanacaksanız güvenlik zafiyeti tespiti.
5-Satış yapacak elemanı belirlemek. Unutmayın ki dünyanın en iyi makinesini alsanız bile,başında duran güler yüzlü,temiz,devamlılığı olan eleman , her zaman sizin için artı değer olacaktır.
Şimdiye kadar herşey yolunda,artık yapmanız gereken makineleri incelemek ve fiyatlarını öğrenmek.Piyasada 5000 lira ile 90.000 lira arasında değişen,çeşitli özellik ve kalitede bir çok makine var.İşte konuya bundan sonraki yaklaşımınız çok önemli.
Diyelim ki , çok hareketli bir noktada yeriniz var.Günde 500 adet üzeri dondurma satışı yapabileceğinizi öngörüyorsunuz.Aradığınız ,sizin öngördüğünüz satış potansiyelini ve üzerini karşılayabilecek güçte bir makine olmalı.Bazı makinelerin teknolojisi 25 derece sıcaklıkta çalıştırılmaya uygun olup ,dış mekanda çalıştırılmaya uygun olmayabilir.Diyelim ki makinenizi bir okul kantininde kullanacaksınız,bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli şey tenefüslerde ard arda seri satış yapabilme özeliği olacaktır. Avm'de kullanacaksanız,hem seriliği hem ard arda verme özelliği hemde gürültüsüz çalışması, pastorizasyon özelliği vb. gibi.Burada önemli olan şey ihtiyacınızı net olarak belirledikten sonra yatırımınızın geri dönüş süresini hesaplayarak, alabileceğiniz en iyi makineyi almak.Tabi bu arada makineyi aldıktan sonraki ,satıcı firmadan göreceğiniz destek çok önemli.Dondurma beğenmeli bir üründür.Sunduğunuz 1. dondurmada 1000.dondurmada aynı kalitede olmalı.Dolayısı ile kullanacağınız hammadde de çok önemlidir.Hazırlayacağınız bir kaç değişik sunumla rakiplerinize fark yaratıp,karlılığınızı arttırmakta sizin elinizdedir.Dondurma satışında 1 saat bile çok önemlidir,anında müdahale edebilecek teknik servis alt yapısına sahip bir firma ile çalışmanız çok önemlidir.
Makine alırken kesinlikle kağıt üzerindeki verilere dayanarak alım yapmayın.Firmadan kağıt üzerinde belirtilen özeliklerin demosunu isteyin.Mesela ard arda 50 külahmı diyor test edin.Üretim yeri için mutlaka makinenin arkasında duran etikete bakın.İyi bir distribütör ve ihtiyacınızı karşılayan bir makine ile,doğru noktada çok ciddi karlar elde edersiniz.Soft Dondurma ile ilgili merak ettiğiniz her şey için arayabilirsiniz.Önemli olan makine satmak değil,bu işe girmek isteyen yatırımcıları doğru yönlendirerek sürekliliği sağlamaktır.
 0533 695 44 43 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
                 

20 Şubat 2013 Çarşamba

Soft Dondurma Makineleri Pompa Sistemleri


www.trio-max.com

Tekrar merhaba.Bugün sizlere soft dondurma makinelerinde bulunan besleme sistemlerinden bahsetmeye çalışacağım.

Pompa sistemleri(dişli sistem) :

Üst haznelerdeki 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yüksek basınçlı dişli sistem pompalar vasıtasıyla çekilir ve iç silindire pompalanır.% 80-90 a varan kabartma ve hacim artışı sağlanır. Dondurma mükemmel bir form, tat ve kalite kazanır. Gravity makinelere göre daha az malzeme kullanılır.Çok basit bir anlatımla tanka koyduğunuz 10 lt'lik bir dodurma karışımını 18-19 litre ile satma şansına sahip olursunuz.Yani ne kadar çok hava o kadar hacimli ve maliyeti düşük dondurma demektir.Çok yoğun satış yapılacak noktalarda dişli sistem tercih edilmelidir.İtalyada bu teknoloji 40 senedir kullanılmaktadır.


Dişli sistem pompalı bir makineden verilen dondurmanın ağırlığı 70 gr iken, gravity bir makinede bu ağırlık 100 gramı bulmaktadır. Farklı ürün tipi ve müşteri ihtiyaçlarına bağlı olarak iç silindirlerde çelik merdane veya teflon merdane kullanılabilmektedir.

Gravity (yerçekimi) sistemi:

Üst haznelerde 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yerçekimiyle iç silindirlere geçerek dondurma üretilir. Basit ve kullanışlıdır. %35’e varan kabartma ve hacim artışı sağlanır.(İtalyan makineleri için geçerlidir.)


Aqua pump


Yerçekimi sistemi ile iç silindire geçen dondurma karışımı,  makinenin içinde bulanan  güçlü pompa sistemi ile iç silindire hava pompalar ve %40-50 hava kabartma oranı sağlayarak, dondurmanın buz kristali olmadan servis edilmesini sağlar. 


Piston Tipi

tankın içinde bulunan malzeme ,pompa sisteminin içinde bulunan emiş borusundan, silindirik yapılı pompa sisteminin içine aktarılır.Bu silindirik yapının içinde 2 tane piston bulunur.Pistonun bir tanesinde delikler bulunmaktadır. Pistondaki ileri geri hareket ve delikler yardımı ile kabartma sağlanan malzemenin, dondurmanın mal edildiği iç silindirlere inerek servis edilmesi şeklidir.

Herkese bol dondurmalı günler dilerim.Sorularınız için mail atabilir,yorum yazabilir,telefon açabilirsiniz.


0533 695 44 43
info@trio-max.com


16 Şubat 2013 Cumartesi

Soft Dondurma Makineleri /Hammaddeler

www.dmakina.com

Makine alıp bu işi yapmak isteyen insanların en çok merak ettikleri konudur hammadde. Malzemeyi sizmi veriyorsunuz?Nerden alırım?maliyetleri vs..

Soft dondurma makinelerinde 2 tip hammadde kullanılmaktadır.

1-Toz Karışım
Tamamen toz halinde homojen hale getirilmiş,şeker ilaveli veya ilavesiz,su veya süt ilaveli olarak çeşitleri vardır.Yapılışı çok basittir.İhtiyacınız olan malzemeler karıştırıcı (blender,mikser,el çırma aleti vb..)ve karışımı hazırlayacağınız bir kap.Süt ve Toz malzemeyi karıştırırarak makinenin tankına ilave edersiniz.Paketler raf ürünü olduğundan yer kaplamaz,buzdolabına ihtiyaç duymazsınız.Dondurma külah maliyetiniz daha düşüktür.

2-Likit Karışım




Likit Karışım Özellikleri,

10 lt'lik aseptik torbalarda direk kullanılmaya hazırdır.
Avantajı vakit kaybetmeden ,hiç uğraşmadan servis sağlamasıdır.
Uht tekniği ile üretilmiş olup.
Tam aseptik dolum yapılmaktadır.
%1o0 hijyenik bir üründür.
Yoğun satış yapıyorsanız sizin için en uygun olan malzeme likit malzemedir.


Sizlere tavsiyem tüm malzemeleri deneyip size en uygun olanı tespit edip onu kullanmanızdır.Dünyanın en iyi makinesini alsanız bile ,lezzetli bir sunum yapamazsanız süreklilik sağlayamazsınız.

Mesela toz malzeme kullanacaksanız,karışım yapacağınız sütü tam yağlı seçmelisiniz.
Sorularınız için bana yazabilirsiniz.

Bol dondurmalı günler dilerim.
www.dmakina.com

0533 695 44 43
0232 999 73 23

Türkiyenin 4 bölgesinde yer alan satış ofislerimiz ve geniş servis ağımızla hizmetinizdeyiz.
Satış,Kiralama ve Teknik destek hizmetlerimiz için en yakın birimimize ulaşabilirsiniz.



14 Şubat 2013 Perşembe

Soft Dondurma Makinelerinin yaygınlaşması



Endüstriyel Makineler; Soft Dondurma ve Gelato Makineleri / Dünya üzerinde dondurmanın 4000 yıllık bir tarihinin olduğu bilinmektedir.Ticari amaçla ise ,dondurma endüstrisinin kurucusu sayılan Jacop Fussel tarafından 1851 senesinde Baltimore'da üretilmeye başlanmıştır.Dondurmanın servis derecesi daha düşük ve kıvamı daha farklı türü olan soft dondurma ise, aralarında Margaret Teacher'ında bulunduğu İngiliz bilim adamları tarafından formüle edilmiştir.Ancak soft dondurmayı, endüstrileştirip , ticaret hayatına kazandıranlar yine Amerikalılar olmuştur.1958 senesinde Amerikalıların,Almanyaya ilk ihraç ettikleri soft dondurma makineleri ile soft dondurma Avrupada yayılmaya başlamıştır. Ülkemizde ise dondurma üretimi, 19oo'lü yılların başlarında İstanbul ve Kahramanmaraş 'ta gerçekleşmiştir.Uzun seneler Maraş dondurması ve Roma dondurması tüketilen ülkemizde de ,1986 yılında Mc Donald's zincirinin ilk halkasının Taksimde açılması ile beraber,Türk insanı bu lezzetle tanışmıştır. İlerleyen yıllarda, soft dondurma makineleri artık Amerikan firmalarının dışında da kullanılmaya başlanmıştır.Birçok restorant,cafe,bar,gazinolar,oteller,kısacası küçük, büyük gıda işletmeleri hem servisi kolay,hem maliyeti düşük hemde yaz kış yenilebilen bu dondurmayı satmaya başlamıştır.Şu an dünyada 2.500.000 civarında makine çalışmaktadır.Sektör büyüdükçe talep artmakta ve makine üreticisi firmalar ihtiyaca yönelik olarak , çok büyük endüstriyel yatırımlar yapmaktadırlar.Lütfen sormak istediğiniz sorular olursa çekinmeden sorun. Bol dondurmalı günler dilerim.



DOĞUŞ DONDURMA MAKİNELERİ.


EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
+90 533 377 04 42
+90 533 695 44 43
490 232 999 73 23
info@trio-max.com



MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:11 No:1994 Okmeydanı Şişli/İstanbul
+90 532 100 52 43
+90 533 695 44 43
+90 212 220 62 35
istanbul@trio-max.com



ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FENER MAH.1968 SOK. 11/ A LARA/ANTALYA
+90 532 100 52 43
info@trio-max.com



ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TOROS MAH.PTT CAD.NO:16 CANDAN APT 
A BLOK ÇUKUROVA/ADANA
+90 544 262 07 88 
+90 322 999 39 38
adana@trio-max.com



13 Şubat 2013 Çarşamba

Dondurma Hakkında Herşey

www.dmakina.com


Merhaba,
Bloğumda sizlerle dondurma hakkında merak ettiğiniz herşeyi sizinle paylaşacağım.Sizlerinde bana soracağınız sorular bloğumun ilerlemesi ve bilgilerin geniş bir perspektifle verilmesi konusunda çok destekleyici olacaktır.

İlk yazıma dondurmanın tarihçesi ile başlamak istedim.
Dünyanın dört bir tarafında büyük bir keyifle yenen ve her geçen yıl tüketimi artarak yaz ,kış yenebilen dondurmanın tarihi hakkında bir çok efsaneler vardır.Ancak bunlardan hiçbirinin kesinliği bulunmamaktadır.
Dondurmanın tarihinin milattan önce 4.yüzyıla kadar dayandığı söylenmektedir ve başlangıcı ile ilgili bir çok hikaye vardır. İşte size bir tanesi;.Roma imparatoru Neron boğazına ve dövüşlere çok düşkün bir insanmış.Dövüşleri seyrederken kendisine güzel yiyecekler hazırlayan çeşni başlarını ödüllendirirmiş.Çeşni başlarından biri, bir gün çıktığı dağın zirvesinden, kaplara kar doldurmuş ve sonra güzel bir kabın içine bu kardan koyarak,üzerine ,bal ,ceviz, çeşitli meyveler koyarak Neron' a sunmuş.Bu yeni lezzeti çok beğenen Neron çeşni başını ödüllendirmiş.Daha sonra sürekli kölelerini dağa göndererek kar toplatan Neron'un tarihte ilk dondurma hazırlatan kişi olduğu söylenir.
yahçal
Diğer bir mit ise, dondurma dediğimiz karışımın persler tarafından geliştirildiği dir. Soğuk hava depoları yapımında uzmanlaşmış olan persler, dağları yüksek yamaçlarında,çukurlar kazarak ,karın içine,meyveler,çeşitli bahatarlar,şerbetler ve bal ile karıştırılarak üzerini tekrar karla örtüyor ve bu karışımın bekletilmesiyle dondurma elde ediyorlardı.Daha sonra bu karışım, Yahçal adı verilen bu hava depolarında ,yaz boyunca muhafaza ediliyordu.Büyük İskenderin seferleri sırasında dondurma tükettiği kayıtlarda yer almaktadır.
Bazı kaynaklar ise dondurmanın 4000 yıl önce Çinliler tarafından icat edildiğini ve daha sonra yayılmaya başladığını belirtmektedir.Tabiki bizim burada bahsettiğimiz dondurma , şu anda bizim anladığımız anlamdaki dondurma değil,su ve çeşitli şerbetlerin karışımdan elde edilen buzlu bir yiyecek maddesi.hatta kayıtlara göre özellikle Roma döneminde yapılan dondurmada şerbet olarak pekmez kullanıldığı bilinmektedir.
Sorularınız için bana ulaşabilirsiniz.
www.dmakina.com

DOĞUŞ DONDURMA MAKİNELERİ
EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
+90 533 377 04 42
+90 533 695 44 43
+90 232 999 73 23
info@trio-max.com

MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:11 No:1994 Okmeydanı Şişli/İstanbul
+90 532 100 52 43
+90 533 695 44 43
+90 212 220 62 35
istanbul@trio-max.com


ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TOROS MAH.PTT CAD.NO:16 CANDAN APT 
A BLOK ÇUKUROVA/ADANA
+90 544 262 07 88 
+90 322 999 39 38
adana@trio-max.com

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...