26 Nisan 2013 Cuma

Soft dondurma & Frozen Yogurt işi karlı mı?


Soft Dondurma & Frozen Yogurt işi karlı mı?

Soft Dondurma & Frozen Yogurt işi karlı mı?

 https://www.facebook.com/www.softdondurma.biz?ref=tn_tnmnFotoğraf: No matter what taste-craving topping you hunger for, we have a flavour you can savor over, without the calorie count.

www.trio-max.comSoft dondurma işi hakikaten karlı mı?sorusu bu işe girmek isteyen girişimcilerin en çok merak ettiği sorulardan.Bugünkü yazımda bu konudaki hem işletmecilik hemde satıştan gelen bilgilerimi sizinle paylaşmaya çalışacağım.En önemlisi ve bilinmesi gereken şey şudur ki,soft dondurma makineleri bir ticari eşya değildir.Çok ciddi şekilde satış sonrası destek gerektiren,alan kişinin kazançlı bir sezon geçirmesi için çözüm önerileri sunulması gereken bir işbirliği sürecidir.Bu blog sayfasını hazırlarken amacım bu işi yapmak isteyen girişimcilere veya işletme sahiplerine farklı bir bakış açısı kazandırmak.
Ve işte başlıyoruz….
4000 yıllık geçmişe sahip olan dondurma,1900′lü yılların başlarından itibaren endüstrileşerek ,her sene büyüyen bir sektör haline gelmiştir.1900 ‘lü yılların ortasında ülkemize de soft dondurma makinelerinin ,fast food zincirleriyle gelişi ile beraber Türk halkıda bu tadı benimsemeye başlamış ve birçok işletme bu tadı müşterilerine sunmaya başlamıştır.
Şu an dünya üzerinde yaklaşık 2.500.000 civarında makine olduğu tahmin edilmektedir.Türkiyede ise bu sayı 3000 civarındadır.
Sektör her geçen sene büyümekle birlikte,500 civarında makine el değiştirmekte, hurda olmakta veya atıl kalmaktadır.%800 civarında kar edebileceğiniz bir işten sözediyorsak işte dikkat etmeniz gereken şeyler.
Fotoğraf: Having a rough day? Stressed is desserts backwards... just sayin'
1-Makineyi işleteceğiniz noktadaki potansiyeli iyi belirlemek.(Yoğun olacağınız saatlerin tespiti)

2-Makineyi konumlandıracağınız noktayı belirlemek.
3-Makineyi koyacağınız noktada gölgelendirme yapıp yapamayacağınızı tespit etmek.
4-Makinenizi koyacağınız zeminin düzgünlüğü ve dış mekanda kullanacaksanız güvenlik zafiyeti tespiti.
5-Satış yapacak elemanı belirlemek. Unutmayın ki dünyanın en iyi makinesini alsanız bile,başında duran güler yüzlü,temiz,devamlılığı olan eleman , her zaman sizin için artı değer olacaktır.
Şimdiye kadar herşey yolunda,artık yapmanız gereken makineleri incelemek ve fiyatlarını öğrenmek.Piyasada 5000 lira ile 90.000 lira arasında değişen,çeşitli özellik ve kalitede bir çok makine var.İşte konuya bundan sonraki yaklaşımınız çok önemli.
Diyelim ki , çok hareketli bir noktada yeriniz var.Günde 500 adet üzeri dondurma satışı yapabileceğinizi öngörüyorsunuz.Aradığınız ,sizin öngördüğünüz satış potansiyelini ve üzerini karşılayabilecek güçte bir makine olmalı.Bazı makinelerin teknolojisi 25 derece sıcaklıkta çalıştırılmaya uygun olup ,dış mekanda çalıştırılmaya uygun olmayabilir.Diyelim ki makinenizi bir okul kantininde kullanacaksınız
Fotoğraf: Danke an alle die uns gelikt haben!!und an alle Frozen Yogurt Fans welche uns in unserem Store in Leipzig trotz der Bibberkälte draußen die Treue halten und sich auf Grund unserer Topping FlatRate von 1 Euro sich solche tollen Frozen Yogurt Becher zusammen stellen. 239 Likes in knapp einem Monat, Wahnsinn!!Mal sehen wann die 500 erreicht werden, also bitte teilen wenn es Euch gefällt. LG der Olafbu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli şey tenefüslerde ard arda seri satış yapabilme özeliği olacaktır. Avm’de kullanacaksanız,hem seriliği hem ard arda verme özelliği hemde gürültüsüz çalışması, pastorizasyon özelliği vb. gibi.Burada önemli olan şey ihtiyacınızı net olarak belirledikten sonra yatırımınızın geri dönüş süresini hesaplayarak, alabileceğiniz en iyi makineyi almak.Tabi bu arada makineyi aldıktan sonraki ,satıcı firmadan göreceğiniz destek çok önemli.Dondurma beğenmeli bir üründür.Sunduğunuz 1. dondurmada 1000.dondurmada aynı kalitede olmalı.Dolayısı ile kullanacağınız hammadde de çok önemlidir.Hazırlayacağınız bir kaç değişik sunumla rakiplerinize fark yaratıp,karlılığınızı arttırmakta sizin elinizdedir.Dondurma satışında 1 saat bile çok önemlidir,anında müdahale edebilecek teknik servis alt yapısına sahip bir firma ile çalışmanız çok önemlidir.
Makine alırken kesinlikle kağıt üzerindeki verilere dayanarak alım yapmayın.Firmadan kağıt üzerinde belirtilen özeliklerin demosunu isteyin.Mesela ard arda 50 külahmı diyor test edin.Üretim yeri için mutlaka makinenin arkasında duran etikete bakın.İyi bir distribütör ve ihtiyacınızı karşılayan bir makine ile,doğru noktada çok ciddi karlar elde edersiniz.Soft Dondurma ile ilgili merak ettiğiniz her şey için arayabilirsiniz.Önemli olan makine satmak değil,bu işe girmek isteyen yatırımcıları doğru yönlendirerek sürekliliği sağlamaktır.

Herkese bol dondurmalı günler dilerim.
www.trio-max.com
Size en yakın bölgedeki noktamızı çekinmeden arayınız.
EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
+90 533 377 04 42
+90 533 695 44 43
490 232 999 73 23
info@trio-max.com

MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:11 No:1994 Okmeydanı Şişli/İstanbul
+90 545 377 04 42
+90 533 695 44 43
+90 212 220 62 35
istanbul@trio-max.com

ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FENER MAH.1968 SOK. 11/ A LARA/ANTALYA
+90 541 885 80 29
info@trio-max.com

ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TOROS MAH.PTT CAD.NO:16 CANDAN APT 
A BLOK ÇUKUROVA/ADANA
+90 544 262 07 88 
+90 322 999 39 38
adana@trio-max.com


Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...