Bir kaç gün aradan sonra tekrar yeni bir konu ile karşınızdayım.Artık yaz ayları yaklaşıyor,Mart ayı geldi geçiyor,güneş artık iyice kendini göstermeye başladı. Blog sayfamı takip eden siz değerli okuyucularıma, çok eskilerden gelen bir tadı hatırlatmak istedim.Dondurmanın Tarihçesinde bahsettiğim,kar ve çeşitli şerbetlerle yapılan ilk dondurma diyebileceğimiz tatlıdan.Şimdilerde adına ice slush,granita deniliyor, ancak egede kar helvası,doğuda ve güneyde karsambaç,karlamaç,karlambaç bici bici denilen buzlu içecekler.Geçen gün bir Aydınlı bir arkadaşımla bu konuyu konuşurken,"Nüket valla biz tazecik dağdan topladık karı evde pekmezle karıştırıp yedik dedi".Aslında dondurma kültürünün atası olan bu tadı halen bir çok bölgede doğal yollarla tüketebilen şanslı insanlardan arkadaşım.Bizler büyükşehirlerde belki bu şansa sahip değiliz ama teknoloji geliştikçe ve endüstrileşmenin her alana yayılmasıyla,bu tatlar teknoji sayesinde yazın sıcak aylarında insanların içini serinletmektedir.Çeşitli şerbetlerle servis yapılan buzlu içecekler,tüketicileri mutlu ederken,işletmecilerede çok ciddi karlar sağlamaktadır.
Bir üretici firmadan örnek verirsek:
Kullanım Şekli : 1 kg. Slush tozu 11 lt. su ile karıştırılır. Şeker ilavesi gerekmez.
Portakal, Limon, Vişne, Nar, Şeftali, Mango.
Koli adedi : 1000 gr x 15 adet
Ebat : 29 x 41 x 20
Maliyetleri ise:
1kg toz karışım 40 lira
100 adet bardak/pipet 850 tl

Bu durumda % 800 gibi kar edebileceğiniz bir işten söz ediyoruz demektir.

Fiyatlar ise 20.000 Tl ile 40.000 Tl arasında değişkenlik göstermektedir.
Lütfen soft dondurma,Frozen Yoğurt ve buzlu içecek makineri ile ilgili merak ettiğiniz konuları bana yazın,arayın.
Herkeze bol dondurmalı günler dilerim.
0533 695 44 43
www.aromio.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder