30 Ocak 2014 Perşembe

Dondurma hasta eder mi?

Dondurma tüketilirken, ağızda erimeye başlar ve içindeki mikroorganizmalar önce boğaza (bademciğe) yerleşir ve bu bölgede enfeksiyonlara neden olur. Hijyenik ortamda üretilen dondurmanın ise bu durumlar dışında boğaz enfeksiyonları ile doğrudan bir ilişkisi saptanmamıştır.
Dondurma içerdiği protein, karbonhidrat ve yağın yanında A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, demir ve çinko gibi minerallerden zengin bir gıdadır. Hijyenik şartlarda üretilen dondurma uygun ortamlarda saklandığı sürece güvenli bir gıdadır.
Çocuğun, ağız ve boğaz hijyeni bozuk (diş çürükleri, kronik tonsillit, vs.) ve astım, alerjik rinit, sinüzit gibi kronik hastalıkları varsa aşırı soğuk gıdalar boğaz-bademcik bölgesindeki damarlarda geçici bir büzüşmeye yol açar. Bu da direnci düşürüp, enfeksiyona uygun bir ortam hazırlar.
Hijyenik şartlarda hazırlanmış dondurmanın yalama veya küçük parçalar halinde ağız içinde eritilerek yenmesi kolay kolay enfeksiyona yol açmaz. Yine dondurma yerken arada soğuk olmayan su içilmesi de bu nedenle önerilmektedir.
Bademcik Ameliyatı Sonrası Dondurma
Bademcik ameliyatları sonrası akla ilk gelen dondurmadır. Besleyici olması, soğuk tüketilmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Kronik enfeksiyon nedeniyle dondurma yiyemeyen çocukların en büyük arzusu ameliyat olup dondurma yiyebilmektir. Bazı çocuklar dondurmanın hatırına ameliyat sonrası ağrıya katlanmaktadır:)
Dondurma tüketirken,sağlıklı ve hijyenik bir ortamda günlük olarak hazırlanan dondurmaları yemeyi tercih etmelisiniz.
Özellikle günlük olarak hazırlanan Gelato ve Soft dondurma ürününü gönül rahatlığı ile yaz kış tüketebilirsiniz.
Bol dondurmalı günler dileriz.
Gelmatic&Triomax 
SOFT DONDURMA MAKİNELERİ
FROZEN YOGURT MAKİNELERİ
GELATO MAKİNELERİ


Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...