20 Şubat 2013 Çarşamba

Soft Dondurma Makineleri Pompa Sistemleri


www.trio-max.com

Tekrar merhaba.Bugün sizlere soft dondurma makinelerinde bulunan besleme sistemlerinden bahsetmeye çalışacağım.

Pompa sistemleri(dişli sistem) :

Üst haznelerdeki 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yüksek basınçlı dişli sistem pompalar vasıtasıyla çekilir ve iç silindire pompalanır.% 80-90 a varan kabartma ve hacim artışı sağlanır. Dondurma mükemmel bir form, tat ve kalite kazanır. Gravity makinelere göre daha az malzeme kullanılır.Çok basit bir anlatımla tanka koyduğunuz 10 lt'lik bir dodurma karışımını 18-19 litre ile satma şansına sahip olursunuz.Yani ne kadar çok hava o kadar hacimli ve maliyeti düşük dondurma demektir.Çok yoğun satış yapılacak noktalarda dişli sistem tercih edilmelidir.İtalyada bu teknoloji 40 senedir kullanılmaktadır.


Dişli sistem pompalı bir makineden verilen dondurmanın ağırlığı 70 gr iken, gravity bir makinede bu ağırlık 100 gramı bulmaktadır. Farklı ürün tipi ve müşteri ihtiyaçlarına bağlı olarak iç silindirlerde çelik merdane veya teflon merdane kullanılabilmektedir.

Gravity (yerçekimi) sistemi:

Üst haznelerde 2-4 C arasında bulunan dondurma karışımı yerçekimiyle iç silindirlere geçerek dondurma üretilir. Basit ve kullanışlıdır. %35’e varan kabartma ve hacim artışı sağlanır.(İtalyan makineleri için geçerlidir.)


Aqua pump


Yerçekimi sistemi ile iç silindire geçen dondurma karışımı,  makinenin içinde bulanan  güçlü pompa sistemi ile iç silindire hava pompalar ve %40-50 hava kabartma oranı sağlayarak, dondurmanın buz kristali olmadan servis edilmesini sağlar. 


Piston Tipi

tankın içinde bulunan malzeme ,pompa sisteminin içinde bulunan emiş borusundan, silindirik yapılı pompa sisteminin içine aktarılır.Bu silindirik yapının içinde 2 tane piston bulunur.Pistonun bir tanesinde delikler bulunmaktadır. Pistondaki ileri geri hareket ve delikler yardımı ile kabartma sağlanan malzemenin, dondurmanın mal edildiği iç silindirlere inerek servis edilmesi şeklidir.

Herkese bol dondurmalı günler dilerim.Sorularınız için mail atabilir,yorum yazabilir,telefon açabilirsiniz.


0533 695 44 43
info@trio-max.com


Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...