26 Şubat 2013 Salı

Soft dondurmayı neden seviyoruz?

www.soft-dondurma.com

      Dondurma temel gereksinimimiz olan bir ürün olmamasına rağmen, yaz kış tüketilen çok popüler bir ürün haline gelmiştir.Dondurmanın dünyada bu kadar çok sevilmesinin sebebi bilim adamları tarafından incelenmiş ve insanları mutlu ettiği tespit edilmiştir.Tüm dünyada dondurma satış rakamı 80 milyar eurodur. Aynı para ile 6 milyon araba satın alabilirsiniz.Dünyada pazar payının en büyük kısmını markalar oluşturmakta,dondurma üretiminin önemli bir kısmı endüstriyel makinelerde yapılmakta ve tüketiciye bu şekilde sunulmaktadır.


          Türkiyede de sektörün gelişmesi ile beraber, geleneksel yöntemlere göre,daha karlı,servis edilmesi kolay, sertlik derecesi daha düşük olan, soft dondurma kültürü gelişmiş ve bu ürün yediden  yetmişe her yaştan insanın 12 ay boyunca gönül rahatlığı ile tükettiği bir ürün haline gelmiştir.1900'lü senelerde kişi başına düşen tüketim miktarı senelik 0.3 litre iken, günümüzde bu rakam 4 lt civarındadır.Dünyada kişi başına tüketimi en yüksek olan ülke Yeni Zellanda olup, bu rakam 25 lt'dir.
           Hammade üreticilerinin(Aro, Banes,Özden, Danone  vb.)Türkiyede de Türk damak tadına ve alışkanlıklarına uygun hammaddeler üretmeleri ile beraber Türk halkı bu lezzeti çok sevmiş ve son 10 yılda ileri üretim tekniği sağlayan bu makinelerin kullanım alanları artmıştır.Yumuşak dondurma makinelerine olan  bu talep ,mevcut tüketim alışkanlıklarının da değişmesine sebep olmaktadır.
          
Herkese bol dondurmalı günler ve bol kazançlı bir sezon dilerim.
Makine seçimleriniz ve işleyiş ile ilgili merak ettiğiniz herşey için çekinmeden arayınız.

0533 695 44 43

Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...